Ursa vernieuwt haar glaswol: Ursa Terra

URSA vernieuwt glaswol

okt 3, 2017 | Nieuws

De glaswol isolatiefabrikant URSA gaat per direct over op een nieuw soort glaswol: Ursa Terra.

De nieuwe wol wordt gemaakt met een vernieuwd bindmiddel. Dat uit zich in een andere kleur dan dat we gewend zijn, maar belangrijker is dat de wol veel minder stof veroorzaakt en huidvriendelijk is (prikt en jeukt niet meer). De producteigenschappen als isolatiewaarde, brandgedrag en akoestisch vermogen blijven onveranderd. 

AANGENAMER PLAATSEN
Dankzij het nieuwe bindmiddel geeft URSA TERRA minder stof en is het dus extra aangenaam om te plaatsen. Door het bindmiddel is de kleur ook gewijzigd in een aardse tint. Meer groen.

VOELBAAR ZACHTER
URSA investeerde in een vernieuwd productieproces. Deze nieuwe generatie minerale wol voelt dan ook heel wat zachter aan.

TOPPRESTATIES
URSA TERRA levert topprestaties op het gebied van thermische en akoestische isolatie. Deze nieuwe generatie minerale wol scoort ook hoog op brandveiligheid.

MEER ECOLOGISCH
95{ff42622e58faed103125d6ccfbdaf093be506c6f2829fbf1f3136dcf98864ad2} van URSA TERRA bestaat uit natuurlijke, minerale grondstoffen.

Meer informatie over Glaswol Terra? Bekijk de folder of bezoek de URSA website

Asbipro Group behaalt ISO-9001 en ISO-14001 certificaten!

Een aantal leden van de Asbipro Group heeft met ondersteuning van Arbo Rotterdam glansrijk de audits voor de ISO-9001 en ISO-14001 normen doorlopen. We zijn dan ook trots om te mogen mededelen dat onze bedrijven Asbipro Distributie, Asbipro Prefab en Alert Isolatie...

Lees meer

Fabrikanten kondigen nu al prijsverhogingen aan

De eerste fabrikanten hebben zich al gemeld met hun prijsverhoging. Ursa gaat vanaf 1 februari 2018 haar prijzen voor zowel de glaswolproducten als de XPS met 2%  verhogen Rockwool heeft een prijsverhoging van 4% aangekondigd per 1 maart 2018 De verwachting is dat...

Lees meer