Selecteer een pagina
Alert Magazijn Banner

Conlit Steelprotect Board

apr 29, 2020 | Nieuws

Hoe sterk staalconstructies ook zijn: in geval van brand kan een staalconstructie in slechts 10 á 15 minuten ernstig verzwakken.

Hierdoor neemt het instortingsgevaar van een gebouw sterk toe. Het brandwerend bekleden van een staalconstructie, vaak de hoofddraagconstructie van een gebouw, met een brandveilige, brandwerende isolatieplaat is daarom van vitaal belang. Speciaal voor deze toepassing is Conlit Steelprotect Board ontwikkeld.

Deze onbrandbare steenwol plaat is volgens Europese normen getest op brandwerendheid en levert uitstekende prestaties in een range van 30 t/m 120 minuten. De plaat is uitermate geschikt als brandwerende isolatie voor stalen liggers en kolommen, en betonconstructies.

 

Fabrikanten kondigen prijsverhogingen aan

De eerste fabrikanten hebben zich al gemeld met hun prijsverhoging. Ursa gaat vanaf 1 januari 2021 haar prijzen voor zowel de glaswolproducten als de XPS met 2,8%  verhogen ROCKWOOL heeft een prijsverhoging van 3% aangekondigd per 1 maart 2021 De verwachting is dat...

Lees meer

Prijsverhoging PIR isolatie

Een belangrijke grondstof voor de productie van PIR isolatie is MDI, een product dat wereldwijd door slechts een beperkt aantal fabrikanten wordt geproduceerd. Verschillende fabrieken kampen met een grote vraag naar dit product, waardoor een schaarste en...

Lees meer